Як і де краще зробити сайт?
Як і де краще зробити сайт?
Зараз багато хто робить сайти на конструкторах типу Tilda, але мені потрібен унікальний сайт з розширеним функціоналом. Як знайти компанію, яка зробить сайт з нуля на хорошій платформі, і як не нарватися на дилетантів?
Re: Як і де краще зробити сайт?
Конструктори – це добре для простих сайтів, але якщо потрібен серйозний проєкт, важливо знайти розробників, які працюють з CMS (WordPress, OpenCart) або можуть написати сайт на фреймворках. Запитай у потенційних підрядників, яку технологію вони пропонують і чому. Якщо відповідають розмито або не можуть пояснити переваги, краще шукати далі.
Звертай увагу на процес роботи компанії. Надійні підрядники завжди пропонують спочатку розробку прототипу, узгоджують дизайн, тестують функціонал перед запуском. Якщо ж тобі пропонують «швидко і дешево» без чітких етапів – швидше за все, отримаєш шаблонний сайт з мінімальними можливостями для розвитку.
Був досвід замовлення корпоративного сайту в Sitematika – хлопці реально знають свою справу. Що сподобалось – підхід до роботи. Спочатку мені пояснили весь процес, показали, як усе буде проходити.vorog50 писал(а): ↑27 фев 2025, 19:19Звертай увагу на процес роботи компанії. Надійні підрядники завжди пропонують спочатку розробку прототипу, узгоджують дизайн, тестують функціонал перед запуском. Якщо ж тобі пропонують «швидко і дешево» без чітких етапів – швидше за все, отримаєш шаблонний сайт з мінімальними можливостями для розвитку.
Дуже круто, що був етап створення прототипу – я реально зрозумів, що отримаю ще до того, як почнеться дизайн. Все узгоджували швидко, без затягувань. Ще один плюс – вони не просто роблять, а дають поради щодо SEO, юзабіліті. Запуск відбувся вчасно, жодних проблем не виникло. Якщо шукаєте команду, яка зробить сайт під ключ – беріть їх, не пожалкуєте.

-
Тут головне — знайти компанію з хорошою репутацією і портфоліо. Шукайте тих, хто має досвід у розробці сайтів під специфічні вимоги. Почитайте відгуки, попросіть приклади робіт і чітко прописуйте всі технічні вимоги. Якщо компанія готова співпрацювати та детально обговорювати проект — це вже хороший знак.