Порадьте, будь ласка, рецепти смачних і візуально красивих коктейлів

epter

Порадьте, будь ласка, рецепти смачних і візуально красивих коктейлів

Сообщение epter »

У нас із подругами скоро дівич-вечір, і я взяла на себе найвідповідальнішу частину — коктейль-бар. Вирішила зробити тематичну вечірку з коктейлями виключно на основі джину, бо він легкий, ароматний і чудово смакує влітку. Але я повний нуль у міксології, хіба що пити вмію 😅. Хочеться не банальних джин-тоніків, а чогось особливого, можливо з фруктами, прянощами чи навіть огірками — бо чула, що це зараз тренд. Порадьте, будь ласка, рецепти смачних і візуально красивих коктейлів із чіткими пропорціями, покроковим приготуванням і бажано з фото.

Yarik

Re: Порадьте, будь ласка, рецепти смачних і візуально красивих коктейлів

Сообщение Yarik »

Для початку рекомендую перевірений варіант — коктейль “Брамбл”. Його не тільки просто приготувати, він ще й ефектно виглядає. Потрібно: 40 мл джину, 15 мл лимонного соку, 10 мл цукрового сиропу, 10 мл ожинового лікеру (наприклад, Crème de Mûre). У шейкері змішай джин, лимонний сік та сироп з льодом, потім процідь у склянку з подрібненим льодом. Лікер обережно вливаєш зверху, щоб вийшов гарний "градієнт". Прикрась свіжою ожиною або гілочкою м’яти. Смак — освіжаючий, кисло-солодкий, з ягідним акцентом. Якщо хочеш щось фруктово-тропічне, можу підкинути ще пару ідей.

epter

Сообщение epter »

“Брамбл” звучить бомбезно — думаю, ідеально підійде для фото в Instagram 😉. А скажи, будь ласка, якщо я не знайду Crème de Mûre, чим можна його замінити, щоб не втратити колір і ягідну нотку? І як краще заготовити цукровий сироп — які пропорції води до цукру?

Yarik

Сообщение Yarik »

Crème de Mûre можна замінити ожиновим сиропом або навіть домашнім пюре з ожини — змішай ягоди з невеликою кількістю цукру та води, потім проціди. Колір вийде не менш яскравим, а смак — насиченим. Цукровий сироп готується легко: 1 частина води + 1 частина цукру, нагріваєш на плиті до повного розчинення — і все, охолоди й зберігай у холодильнику до 2 тижнів. А якщо хочеш зануритися у світ джинових коктейлів глибше і приготувати їх https://bartenders.com.ua/category/gin-cocktails/ дуже раджу сайт Bartenders — там просто знахідка для новачка. Сотні рецептів з джином: від класики до авторських міксів, детальні описи, пропорції, поради по подачі, навіть які келихи краще використовувати. Ще й фото до кожного рецепта — ідеально, якщо хочеш вразити подруг не тільки смаком, а й виглядом. За вечір ти точно зможеш зібрати власне коктейльне меню. Успіху на дівич-вечорі. 🍸
Изображение

Ответить