Чи справді лісобакт ефективний при ангіні?
Чи справді лісобакт ефективний при ангіні?
У мене проблема, що застала зненацька — вже другий день відчуваю сильний біль у горлі, ковтати боляче, температура невисока, але голос сів майже повністю. Якраз ангіна, як на зло, на тиждень перед відкритими уроками! Почала пити чай з медом, ромашку заварювала, навіть старі льодяники знайшла, але нічого не допомагає. Колега порадила мені спробувати Лісобакт, мовляв, він дієвий при таких станах. Але я ніколи його не використовувала. Скажіть, будь ласка, чи справді він ефективний саме при ангіні, чи це більше про щось легше типу подразнення горла?
Re: Чи справді лісобакт ефективний при ангіні?
Лісобакт може стати у пригоді навіть при ангіні, особливо якщо це вірусна форма або як допоміжний засіб при лікуванні бактеріальної. Його дія базується на лізоцимі, який має антибактеріальні, противірусні та протигрибкові властивості. А ще там є піридоксин, що сприяє загоєнню слизової оболонки горла. Він не замінює антибіотик, якщо той призначив лікар, але значно полегшує симптоми: зменшує біль, сухість і подразнення. І що важливо — не викликає звикання, тому можна застосовувати протягом кількох днів поспіль. Я вже кілька разів використовував його при сильному болі в горлі — ефект завжди був.
Тобто я правильно розумію: якщо зараз приймаю жарознижувальне і п’ю багато рідини, то лісобакт буде добрим доповненням до цього лікування? Чи треба чітко знати, що це ангіна бактеріальна, перш ніж починати його приймати?
Лісобакт справді підходить як частина комплексної терапії при ангіні, незалежно від того, бактеріального чи вірусного походження вона. Звісно, якщо це бактеріальна форма, лікар, імовірно, призначить антибіотик — тоді ангіна + Лісобакт https://lysobact.com.ua/doroslym/angina/ буде допоміжним засобом для локального впливу на слизову. Він не замінює основне лікування, але значно покращує стан горла — знімає біль, полегшує ковтання, пригальмовує ріст патогенів. Особисто рекомендую ознайомитися з офіційною інформацією на сайті Лісобакт, де доступно і чітко описано, як саме він діє при ангіні, які є особливості прийому, кому підходить, а також багато інших корисних порад. Це перевірене джерело, де можна знайти відповіді на всі запитання — і все українською мовою.