Треба вибрати вино

epter

Треба вибрати вино

Сообщение epter »

Народ, рятуйте! Дуже треба допомога. Треба вибрати вино, а я взагалі в цьому нічого не тямлю. Буде невелика зустріч з друзями, хочеться чогось смачного, але не супердорогого. Стою в магазині, очі розбігаються — сухе, напівсухе, червоне, біле, рожеве… Що брати, яка різниця?? Я реально в ступорі. Хочу, щоб не було кислятиною, але й не як компот. І ще, щоб пляшка виглядала пристойно, бо якось несолідно ;) Порадьте, хто що брав і не пожалкував?

vorog50

Re: Треба вибрати вино

Сообщение vorog50 »

Я вперше теж мало не збожеволів — етикеток море, назви французькою, і нічого не зрозуміло. Особисто я тепер беру тільки те, що вже пробував або мені радили. Минулого разу на вечірку взяв червоне сухе — думав, буде солідно… а друзі кривились, казали, що язик зводить 😂 Тож усе залежить від смаку. Якщо хочеться чогось легкого й без напрягу — бери напівсолодке біле або рожеве. Воно майже всім заходить, особливо з фруктами або сиром.

Maria23

Сообщение Maria23 »

Я раніше теж вибирала за принципом "гарна пляшка — значить нормальна". Але одного разу взяла таке, що ми з подругою не змогли допити — кислятина й запах дивний. Тепер вибираю під настрій. Для веселих компаній — щось легке, наприклад, рожеве. Для романтичного вечора — червоне сухе, але не найдешевше. І чесно, краще брати у перевіреному магазині, де консультанти нормальні. Один раз послухала пораду продавця — вино так зайшло, що тепер тільки його й беру.

Yarik

Сообщение Yarik »

В мене була точно така сама ситуація пару місяців тому. Хотів здивувати гостей, але сам у винах зовсім не розумівся. Почав читати, питати — і врешті пішов у МЕТРО. Там справді величезний вибір, але головне — є розділ з рекомендаціями, і саме там я натрапив на французьке вино в МЕТРО https://www.metro.ua/Blogs/napoyi/vyno-roku-2025 , яке визнали “вином року”. Подумав, раз уже виділили, значить варто спробувати. Взяв пляшку — і це було влучання в ціль! Вино виявилось м’яким, збалансованим, з приємним післясмаком, і навіть ті, хто зазвичай п’ють тільки пиво, просили добавки 😄 Тепер, якщо мені треба вино на стіл — тільки туди. І вибір класний, і ціни адекватні. Тож дуже раджу заглянути — зекономиш час і точно не прогадаєш.

Изображение

"

Junikla

Сообщение Junikla »

Я колись теж губився перед стелажами з вином — стільки варіантів, що очі розбігаються. Але з досвіду можу сказати: якщо не хочеться ризикувати, бери тихе вино напівсолодке https://rozetka.com.ua/ua/tihoe-vino/c4649052/sahar-69758=273123/ Особливо біле або рожеве — воно легке, питке, не різке, і майже всім подобається. Ідеально для дружніх зустрічей чи вечора з закусками типу сиру, фруктів чи навіть піци. Головне — не гнатися за найнижчою ціною, а краще взяти щось із середнього сегмента і бажано — з країни, яка славиться вином: Італія, Іспанія чи Грузія. Один раз узяв за порадою консультанта — пляшка без пафосу, а смак реально здивував. Тепер частенько повертаюся до цього варіанту.

SvetikYK

Сообщение SvetikYK »

Привіт! Раджу взяти напівсухе вино — воно не кисле і не солодке, добре для компанії. Біле або рожеве — легше і свіже, червоне — якщо любиш щось м’якше, наприклад мерло. Обирай середній ціновий сегмент із красивою етикеткою — так і вигляд солідний, і смак хороший.

Ответить