З якого матеріалу робити бордюрну стрічку для клумб?
З якого матеріалу робити бордюрну стрічку для клумб?
Хочу встановити бордюрну стрічку для клумб і доріжок у саду, але ніяк не можу визначитися з вибором матеріалу. Я знаю, що існують різні варіанти, такі як пластикові, гумові та металеві стрічки, і кожен з них має свої особливості. Які з них краще підходять для садових доріжок та клумб, якщо на ділянці є постійна волога, а також перепади температур? Я хочу, щоб бордюрна стрічка служила довго і не втрачаючи своїх властивостей. Які важливі нюанси потрібно врахувати?
Re: З якого матеріалу робити бордюрну стрічку для клумб?
Якщо ділянка волога, я б рекомендував пластикову бордюрну стрічку. Вона стійка до вологи та не боїться корозії, на відміну від металу. Гумова стрічка теж непогана, але її краще використовувати для клумб, де не буде сильного фізичного навантаження. Пластик має додаткову перевагу: його можна легко обрізати під потрібну форму і він добре витримує морози. Для доріжок краще вибирати товсту стрічку, щоб вона була більш стійкою до механічного впливу.
Але мене ще цікавить, як правильно встановити бордюрну стрічку, щоб вона не зрушувалася і не деформувалася з часом. Я чую, що потрібно ретельно вкопувати її в землю. Це правда, чи є інші способи її закріплення? І скільки часу займає сам монтаж?
Для правильного встановлення бордюрної стрічки потрібно враховувати кілька моментів. Перш за все, потрібно викопати невеликий канал для стрічки на глибину до 10 см і встановити стрічку так, щоб вона була рівно розміщена. Потім можна закріпити її спеціальними пластиковими кілочками або металевими держателями, які не дозволять стрічці бордюрній https://www.vodaland.com.ua/catalog/bea ... -strichka/ зрушуватися або деформуватися. Якщо ви використовуєте пластикову стрічку, її можна легко обрізати ножицями для пластику під потрібну довжину. Весь процес монтажу займе кілька годин, в залежності від розміру ділянки. Для більш детальної інформації та різноманітних варіантів бордюрних стрічок раджу звернутися до Водоленд. Тут ви знайдете різні варіанти для різних типів садових робіт і отримуєте детальні консультації з монтажу.